Suomen Yleisurheiluvalmentajat ry esittää Anne Suorantaa Suomen Urheiluliiton hallitukseen

18.10.2024

Urheilija Mila Heikkonen ja valmentaja Anne Suoranta. Lähde: SUL Kuvapankki.

Suomen Yleisurheiluvalmentajat ry esittää valmentaja Anne Suorantaa Suomen Urheiluliiton hallitukseen. Valinnat Urheiluliiton hallituksen jäsenistä tekee SUL liittovaltuusto syyskokouksessaan 16.11.2024.

Yleisurheiluvalmentajat ry katsoo että Urheiluliiton hallituksessa on tarpeen vahvistaa näkemystä valmennustoiminnan kehittämisestä. Suorannan laaja-alainen kokemus henkilökohtaisena valmentajana ja seuran valmennuspäällikkönä edustaa sitä osaamista, jota SUL hallituksen työskentelyssä tarvitaan aiempaa vahvemmin. Yleisurheiluvalmentajat ry on huolissaan Urheiluliiton maajoukkuetoiminnan kapenevista resursseista. Maajoukkueen valmennus- ja kilpailutoiminta ovat Urheiluliiton ydintoimintaa, joiden riittävä resursointi tarvitsee puolestapuhujansa. Monien valmentajia ja urheilijoita puhuttaneiden päätösten myötä, tärkeä ominaisuus hallituksen jäsenelle on kyky ottaa kantaa ja kyseenalaistaa. Kantaaottavana henkilönä tunnetulta Suorannalta löytyykin näkemys mm. maajoukkuetoiminnan leiritysten uudistuksiin ja arvokilpailuiden omavastuuosuuksiin.

"Maajoukkueen leirijärjestelmän uusimisessa ollaan pahasti jälkijunassa. Uusi harjoituskausi on jo käynnissä ja vielä kick off -tilaisuuksien jälkeenkään emme tiedä tarkasti leiritysten sisällöistä ja urheilijoiden tukimuodoista.


Tämä "lasten" Team-Finland ryhmä on täysin älytön keksintö. Tämäkö vastaa näkemystä hätäilemättä huipulle valmennuslinjasta? Team-Finland juniorit -ryhmän ikäluokat kuuluisivat vielä kokonaan seuravalmennuksen piiriin. Jos resurssit kapenevat, ei "lasten" Team-Finland ole oikea paikka niiden suuntaamiselle.


Vaikka olen valmennusvaliokunnan jäsen, leirijärjestelmän uudistukset tulivat yllätyksenä. Valiokunnassa esiteltiin vain osia juniorien Team-Finland toiminnasta. Mitä hyötyä on valiokunnista, jos niitä ei osallisteta isojen uudistusten valmisteluun? Nämä esimerkit kertovat siitä, että valmennuksen ääntä on selvä tarve vahvistaa Urheiluliiton hallituksessa"

Aiemmin syksyllä Suoranta pääsi kommentoimaan myös arvokilpailumatkojen omavastuuosuuksia Helsingin Sanomissa.  Hesarin jutun pääset lukemaan tästä linkistä.